Met wie
Onze samenwerkings-partners
Onze roots liggen in het Limburgs Offensief Food (LOF), een initiatief voor gezonde, duurzame en lokaal geproduceerde voeding tegen een eerlijke prijs.
Met partners zoals Rabobank, Diverzio, Nevi, LLTB en F-Fort werkten we aan korte en transparante voedselketens. Dit leidde tot de oprichting van Streekproductenplein van Beter Bij Ons, waar we:
✔ Korte ketens op grote schaal realiseren
✔ Eerlijke prijzen voor streekproducten bieden
✔ Transport en opslag minimaliseren
✔ Duurzame, seizoensgebonden consumptie stimuleren
Meer dan een webshop, een community! Ontdek onze streekproducenten en zet samen met ons de stap naar een eerlijke en duurzame toekomst.

Afnemers
Hier genieten ze al van lokale passie
Sinds 2022 werkt BeterBijOns-Streekproductenplein nauw samen met VITAM, met als startpunt het provinciehuis in Maastricht. Wat begon als een lokale samenwerking, is inmiddels uitgegroeid tot onze grootste afnemer. Wekelijks worden ruim acht VITAM-locaties in...
Sinds 2023 werkt BeterBijOns-Streekproductenplein samen met Sodexo, een van de grootste cateraars in Nederland en de Benelux. In deze samenwerking voorzien we diverse Sodexo-locaties van een breed assortiment Limburgse streekproducten, variërend van AGF, kaas...
Stategisch partners
Verbonden door passie voor lokaal, samen sterker in de toekomst
Diverzio was een cruciale partnerorganisatie in het Limburgs Offensief Food (LOF). Met hun expertise in regionale samenwerking en korte ketens verbond Diverzio agrifood-ondernemers met zorgorganisaties via het programma Gezonde Korte Ketens . Ze ontwikkelden masterclasses waarin zorginstellingen elkaar leerden...
Initiatiefnemer en grondlegger van Streekproductenplein met expertise in transitiemanagement en korte ketens. F-Fort was kartrekker en initiatiefnemer van het Limburgs Offensief Food (LOF). Met hun expertise in transitiemanagement en korte ketens ontwikkelden zij, samen met Nevi, de LOF-bootcamps. F-Fort is...
Nevi was een van de partnerorganisaties van het Limburgs Offensief Food (LOF). Nevi bevordert duurzaam inkopen en kennisdeling in voedselketens, met expertise in inkoop, kennis van supply chain management, kostenmanagement en stakeholdermanagement om zo de doelstelling van de korte keten...
De Provincie Limburg was een belangrijke initiatiefnemer van het Limburgs Offensief Food (LOF). De provincie had als doel om gezond en lokaal geproduceerd voedsel op de Limburgse werkvloer, in het onderwijs, de sport en de horeca te krijgen. Hierbij stond...
De Rabobank was een cruciale partner in het Limburgs Offensief Food (LOF), met de focus op het ondersteunen van de transitie naar een duurzamer en regionaal voedselsysteem. De bank ondersteunde en investeerde in het LOF-programma om voedselketens transparanter te maken...
De LLTB was nauw betrokken bij LOF. Met hun kennis van de agrarische sector zag de LLTB kansen in het programma LOF en benadrukte het belang van het creëren van de juiste randvoorwaarden voor een diversiteit aan boerenbedrijven en producten....
Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) heeft het Limburgs Offensief Food (LOF) ondersteund. Het fonds beoogt een kwaliteitsimpuls te geven aan het platteland, zodat de agrarische sector kan innoveren en verduurzamen, wat essentieel is voor het versterken van lokale voedselketens...
De Hogeschool Utrecht werkt samen met het Streekproductenplein van Beter Bij Ons om de korte keten te optimaliseren door de inzet van stagiaires, projectopdrachten en afstudeerders. De samenwerking is gericht op het verbinden van het onderwijsveld met de beroepspraktijk, waarbij...
Hogeschool Zuyd werkt samen met het Streekproductenplein van Beter Bij Ons om de korte keten in Zuid-Limburg te versterken. Door de inzet van stagiaires, projectopdrachten en afstudeerders wordt praktijkgericht onderzoek gestimuleerd, waarbij studenten de kans krijgen het Streekproductenplein te ondersteunen...
De Hogeschool van Amsterdam (HvA) werkt samen met het Streekproductenplein van Beter Bij Ons innovaties in de korte keten. De HvA is een waardevolle partner in het realiseren van een ketentransformatie, waarbij opdrachtgevers en keukenteams leren werken en handelen in...
LIOF heeft het Streekproductenplein van Beter Bij Ons ondersteund met een focus op het bevorderen van lokale verbinding en samenwerking door streekproducten rechtstreeks van regionale leveranciers naar restaurants en bedrijven te brengen. Een belangrijk aspect van deze samenwerking was/is het...
Dutch Cuisine zet zich in voor de verduurzaming van de voedselconsumptie, met name door het creëren van korte ketens. De stichting werkt samen met het Streekproductenplein in de provincie Limburg om de voedselconsumptie te verduurzamen. Centraal in deze samenwerking staat...
Foodhub
Een onmisbare schakel
Sinds de oprichting van BeterBijOns-Streekproductenplein is onze samenwerking met Vers van Mertz essentieel. Als zowel producent als foodhub speelt Vers van Mertz een cruciale rol in ons proces. Hier worden de producten van Limburgse streekproducenten verzameld en vijf dagen per week elektrisch bezorgd bij onze locaties, zodat de afnemers optimaal kunnen genieten van wat de regio te bieden heeft. Met veel enthousiasme en toewijding zorgen de medewerkers van Vers van Mertz er dagelijks voor dat alles vlekkeloos verloopt. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zetten ze zich in om ervoor te zorgen dat de logistiek efficiënt en soepel is, zodat de producten op tijd en in topconditie bij onze klanten aankomen. Dankzij deze samenwerking kunnen we de Limburgse producten snel en verantwoord leveren.
Samenwerken?
We komen graag in contact
Of je nu een strategische partner wilt worden, als foodhub wilt fungeren, of een producent bent die zich bij ons platform wil aansluiten, we horen graag van je! Via ons contactformulier kun je eenvoudig contact met ons opnemen. We staan klaar om samen de mogelijkheden te verkennen en je verder te helpen!